søndag 23. mars 2014

Sukkerfri Pannacotta med bringebærcoulis

2 porsjoner

2 dl melk - lett melk
2 dl mager kesam - eller kesam/gresk yoghurt
1 vaniljestang
3 ts sukrin +,  du kan bruke 6 ts sukker istedet
3 gelatinplater - eller 1 1/2 ts gelantinpulver


Ha melk i en kjele.
Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dette i melken sammen med 
vaniljestangen og sukrin+ eller annen søtning. 
Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. 
Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutter - ved bruk av gelantinpulver, følg bruksanvisningen på pakken,
mens melkeblandingen står å trekker ut mest mulig smak. 
Deretter klemmer du vannet ut av gelatinplatene, smelter de i den varme melkeblandingen 
og siler det over i en bolle.
La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam - kesam eller yoghurt. 
Hell i 2 porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap - 1 time frys + kjøleskap. 
Kan oppbevares i kjøleskap noen dager.

DENNE DESSERTEN INNEHOLDER
Mellom 110-130 kalorier per porsjon med bringebærcoulis !!


                                                                   BRINGEBÆECOULIS
4-5 porsjoner

 300 g fryste bringebær - eller jordbær
1,5 dl vann
30 g sukrin+ - eller søtning som tilsvarer 60 g sukker

                            Ha alle ingrediensene i en kjele og sett platen på middels varme.
Rør godt og knus bærene innimellom med en sleiv, etter hvert vil bærene bli møre
 og jevne seg ut som en tykk saus. 
Bringebærcoulisen trenger ikke koke, da er det fort at det smaker kokte bær. 
Mos coulisen med en stavmikser, til en jevn saus og avkjøl.


Før servering, heller du over litt bringebærcoulis i porsjonsformer, 
gjerne med litt friske bær som pynt på toppen. 
En fantastisk god dessert med gode kombinasjoner mellom søtt, friskt, vanilje og bær !!

Oppskriften er hentet fra Linda med bloggen
 lindastuhaug.blogg.no 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar