fredag 11. april 2014

Saltbakte poteter i ovn

Saltbakte poteter 
passer godt til kjøtt, fisk, grillmat, tapas og buffeter. 
Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene, og det beste av alt
det er enkelt å lage og slår alltid godt an.

INGREDIENSER
 ca 6 porsjoner 
1 kg poteter - gjerne Amadine
Ca 250 gram grovt havsalt
1/2 hvitløk - grovthakket 
Frisk timian - hakket 
Olivenolje


Bruk poteter på omtrent jevn størrelse og behold skallet på.
Vask potetene godt og legg de i bunnen av langpannen. 
Ringle over olivenoljen 
og fordel salt, hvitløk og hakket timian over.

Stekes ved 200 grader i ca 30-45 minutter, til potetene er møre og fine. 
Kjenn etter med en skarp kniv.  
Steketiden er avheng av størrelsen på potetene. 
Vend rundt på potetene 1-2 ganger i løpet av steketiden.

Som tilbehør til saltbakte poteter 
smaker det også godt med Aioli eller den kanariske Mojosausen
Saltbaktepoteter i kjele, finner du HER




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar