torsdag 16. oktober 2014

BRENTE VALNØTTER HELT SUKKERFRI

I dag har jeg blant annet laget disse brente sukkerfrie valnøttene.

Liker du kombinasjonen søtt & salt ?
Kombinasjonen mellom søt karamell og maldonsalt
er ganske så godt...

Disse brente valnøttene er sukkerfri
og det kan vi like !!



 INGREDIENSER

200 g valnøtter
3 ss sukrin gold
1.5 stor ss ekte SMØR
1,5 ts maldonsalt

Mye kanel



FREMGANGSMÅTE

1.  Forvarm ovnen til 180 grader. 

2. Fordel valnøttene på bakepapirkledd langpanne, og forstek midt i ovnen i 5-7 minutter.

3. Ta valnøttene ut av ovnen og opp i en bakebolle.

4. Vend inn sukrin gold, kanel, maldonsalt og smeltet smør. 
Rør godt.  

5. Ha blandingen over stekebrettet igjen. 
Pass på at blandingen som skal karamellisere seg, ligger på valnøttene. 

6. Stek midt i ovnen 5-8 minutter. 

7. Følg med underveis, det er fort at de svir seg. 
Karamellmassen og valnøttene skal bli mørkere i fargen. 

8. La valnøttene avkjøle seg på stekebrettet. 
Etterhvert som nøttene blir avkjølt, blir de sprø. 

9. Knekk opp de nøttene som henger sammen, 
og oppbevar de tørt i et lufttett glass.


Hva du kan bruke brente valnøtter til ?

 Supert som sunn snacks.

Godt som et lite mellommåltid, noe til kaffen eller
når du rett og slett har lyst på noe godt.

Kan strøs over havregrøten, overnight oats, hjemmelaget iskrem, 
yoghurt og cottage cheese.

 Bruk som tilbehør til vafler eller bananlapper med havregryn

Som topping på eple-søtt, desserter, gulrotkake, fruktsalat ol.
Bruksområdene er maaange !!





HEIDI's MATKROK 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar