Dette sylteflesket er utrolig enkelt å lage,
og smaker kjempegodt på brødskiva nå i disse juletider.
Jeg har tidligere laget sylteflesk av både grisehode, syltelabber og buklist,
men siden mannen foretrekker denne enkle varianten
så blir det denne som blir servert her hos oss :)
INGREDIENSER
Ca 2 kg tynnribbe
6 liter vann
8 ss salt
Hel nellik
FREMGANGSMÅTE
Kok opp en kasserolle med vann og salt.
Legg så tynnribba i kasserollen, og skru ned varmen så ribba kan trekke
på svak varme ca 80 grader i ca 2 timer.
Ha ribba/sylteflesket over på et brett og avkjøl ca 10 minutter.
Skjær så ribba/sylteflesket i passe stykker og stikk inn hel nellik på svorsiden.
Lag saltlake av: 1 liter vann og 100 g salt
Legg så ribba/sylteflesket over i saltlaken
og la den ligge i 1 - 2 døgn.
Frys så ned det du ikke skal bruke med en gang.
HEIDI'S MATKROK
Mvh Heidi
Mvh Heidi
Helmax !Gjør det på samme måte ,men synes den taper seg veldig ved frysing.....?
SvarSlettJa helt enig. La den heller ligge i litt lettere lake og kalt. Kan ligge minst 14 dager.👍
SvarSlettJeg koker ei tynnribbe på svak varme ca. 1,5 time med tilsatt 1-2 spiseskjeer grov salt. Legger så ribba på et brett med svoren opp og pytter heil nellik ned i svoren, deretter et lokk over ribbe med lodd over natta slik at den blir presset i sammen. Oppbevares i salt lake.
SvarSlett