tirsdag 9. desember 2014

SYLTEFLESK av tynnribbe

Dette sylteflesket er utrolig enkelt å lage,
og smaker kjempegodt på brødskiva nå i disse juletider.



Jeg har tidligere laget sylteflesk av både grisehode, syltelabber og buklist,
men siden mannen foretrekker denne enkle varianten 
så blir det denne som blir servert her hos oss :)


INGREDIENSER

Ca 2 kg tynnribbe
6 liter vann
8 ss salt
Hel nellik


FREMGANGSMÅTE

Kok opp en kasserolle med vann og salt.
Legg så tynnribba i kasserollen, og skru ned varmen så ribba kan trekke 
på svak varme ca 80 grader i ca 2 timer.
Ha ribba/sylteflesket over på et brett og avkjøl ca 10 minutter.
Skjær så ribba/sylteflesket i passe stykker og stikk inn hel nellik på svorsiden.

Lag saltlake av: 1 liter vann og 100 g salt 

Legg så ribba/sylteflesket over i saltlaken
og la den ligge i 1 - 2 døgn. 
Frys så ned det du ikke skal bruke med en gang.


HEIDI'S MATKROK
Mvh Heidi


3 kommentarer:

  1. Helmax !Gjør det på samme måte ,men synes den taper seg veldig ved frysing.....?

    SvarSlett
  2. Ja helt enig. La den heller ligge i litt lettere lake og kalt. Kan ligge minst 14 dager.👍

    SvarSlett
  3. Jeg koker ei tynnribbe på svak varme ca. 1,5 time med tilsatt 1-2 spiseskjeer grov salt. Legger så ribba på et brett med svoren opp og pytter heil nellik ned i svoren, deretter et lokk over ribbe med lodd over natta slik at den blir presset i sammen. Oppbevares i salt lake.

    SvarSlett