fredag 9. januar 2015

CAPE COD GRANOLA


Jeg kom tilfeldigvis over bloggen til 
Anne Line Laurien med bloggen Madam Laurien og må si jeg ble litt betatt.

Hun var på ferie på halvøya  Cape Cod i New England, 
og fikk smaken på granolaen som kokka Sally serverte hver morgen.
Etter mye prøving og feiling i ettertid, 
mener hun selv
at hun endelig har funnet frem til den rette blandingen...

Er nok derfor den har fått navnet
CAPE COD GRANOLA :)



INGREDIENSER 

500 g havregryn - helst store
100 g mandler - grovt hakket eller i flak
100 g valnøtter - grovt hakket
50 g solsikkefrø
1 - 2 ss kanel
2 ss rapsolje
1,2 dl Lønnesirup / Maple Sirup
0,6 dl vann
En klype salt


FREMGANGSMÅTE

 1. Bland alt det tørre i en bolle og rør godt. 

2. Tilsett deretter det våte og rør til hele blandingen er lett fuktig. 

3. Legg på et bakebrett med bakepapir og stek på 160°C varmluft i ca. 40 minutter. 

4. Rør hvert 10. minutt slik at hele blanding får litt farge og tørker godt. 

Dersom du ikke har varmluftsovn, kan du steke på 165°C i ca. 1 time. 
Pass på mot slutten, da det bruner fort når fuktigheten har tørket. 
Hva slags nøtter du bruker 
kan du variere selv - alt etter hva du liker best. 

Oppbevares i en lufttett boks / glass. 


Granolaen smaker godt sammen med gresk yoghurt og friske bær,
men tipper den er god sammen med mye annet også :)


Ingen ting er bedre enn å ha granola - eller kornblanding om du vil
stående lett tilgjengelig på kjøkkenet.
Da spesielt hjemmelaget :)))



HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar