torsdag 19. juni 2014

OVERNIGHT OATS

Har du det travelt om morningene ?
Er det frokosten og den gode starten på dagen som blir hoppet over når tiden er knapp ?
Her er løsningen på rask frokost som står klar,
enten du spiser den hjemme, i bilen eller på jobben :))) 


Overnight oats er rett og slett havregrøt som lager seg selv over natten. 
På godt norsk kan du kalle det over natten havregrøt.

 Overnight oats er sunt
og kan varieres i mange ulike former.

Anbefaler å prøve brente sukkerfrie mandelflak som topping


Oppskriften nedenfor gir en perfekt konsistens.
 Ikke for rennende ikke for tykk, men rett og slett skikkelig grøt- aktig.
Du kan selfølgelig bruke bare melk eller bare gresk yoghurt.

INGREDIENSER

1,5 dl store havregryn
1 dl melk
1 dl gresk yoghurt
mager kesam / valgfri yoghurt kan og brukes
Bittelitt salt
Eventuelt litt kanel / kardemomme
Søtning om ønskelig


FREMGANGSMÅTE

Bland sammen ingrediensene og sett kjølig i en tett boks/glass over natten. 
Om morgenen er det bare å ta den ferdige grøten over i en skål 
og toppe med det du måtte ønske.


TIPS TIL SMAKSTILSETTINGER

Bland inn litt sukkerfritt syltetøy når du lager til grøten på kvelden, 
så får du en fargerik overnight oat med smak av enten blåbær, aprikos, jordbær 
eller ditt favorittsyltetøy.
Du kan også blande inn ulike kjerner og frø i tillegg til havregryn, 
så får du litt sunt fett også.
Cottage cheese eller mager kesam / yoghurt passer ypperlig som topping
 i tillegg til frukt og bær. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar